Ilmainen toimitus yli 50 € ostoille!

Voimanainen korut

Voimanainen

VOIMANAISEN TARINA

Tässä blogitekstissä kerron lisää siitä, miten VOIMANAINEN korut saivat alkunsa viime syksynä, vuoden pimeimpään aikaan marraskuussa. Ulkona oli juurikin se kaikista pahin aika vuodesta, satoi räntää ja oli pimeää. Ja täällä maalla missä katuvaloja ei ole, on oikeasti pimeää. Silloin oli sopiva aika uppoutua uuden korun suunnitteluun. Voimanainen oli toinen korumallini, jonka suunnittelin Leaves korun jälkeen. Lähdin suunnittelemaan uutta korua sillä ajatuksella, että halusin siihen enemmän laserilla toteutettavaa kuviointia. Ajatuksissani oli myös joulun alla suunnitella näyttävä koru.

Voimanainen ei niin sanotusti päästänyt minua suunnittelussa ihan helpolla. Piirsin korua noin viikon ajan. Luovuuden tuska alkoi jo näkyä ja kuulua kun olin monta päivää putkeen istunut sisällä piirtämässä. Minulla oli suuri into saada uusi koru valmiiksi, mutta halusin jatkaa suunnittelua niin kauan kunnes olisin siihen tyytyväinen. Suunnittelin perinteisesti paperille piirtäen. Ja paperia kului paljon. Piirsin korusta aina puolikkaan ja peilasin sen avulla ikkunassa valoa vasten toisen puolikkaan, jotta saisin korusta suunnilleen symmetrisen. Peilaamisen ansiosta suunnittelusta tulikin aika jännittävää, koska korun keskelle ilmestyi erilaisia kuvioita. Tässä vaiheessa minulla ei ollut vielä aavistusta siitä, millainen korusta tulisi tai mikä sen nimi tulisi olemaan.

Ensimmäisen luonnoksen keskiosaan muodostui kotkan päätä muistuttava kuvio. Päätin jatkaa suunnittelua. Monien luonnosten jälkeen korun keskiosaan muodostui sydämiä sekä enkeliä muistuttava hahmo. Voimanainen- korujen luonnoksiaJatkoin edelleen. Tässä vaiheessa korun piirtämiseen oli kulunut useita päiviä. Alkoi jo tuntua siltä, etten saa paperille sitä jotain mitä olin ajatellut ja mihin olisin tyytyväinen. Monien luonnosten jälkeen piirrokseeni korun keskelle alkoi muodostua naista muistuttava hahmo. Suunnitteluani vierestä seurannut äitini sanoi piirtämieni kiemurakuvioiden tuovan hänelle mieleen jonkinlaiset riimut sekä viikinkien korut.

Viikinkihistoria on kiehtonut minua, mihin on vaikuttanut paljolti aiheeseen liittyvät sarjat ja elokuvat. Lähdin etsimään tietoa viikinkinaisten historiasta. Löysin mielenkiintoisia tutkimustuloksia siitä, että vastoin yleistä käsitystä, jossa naiset olisivat pysyneet kylissään miesten sotiessa, ovat myös naiset olleet mukana taisteluissa miesten rinnalla. Osa viikinkinaisista on siis sotinut miesten tavoin ja jopa johtanut sotajoukkoja! Mikä hauskinta, eräs tunnetuista viikinkisotureista, jota on aina pidetty miehenä, onkin myöhemmin todettu DNA testien mukaan naiseksi. Tästä voit tutustua lisää aiheeseen: https://www.nationalgeographic.com/news/2017/09/viking-warrior-woman-archaeology-spd/

Ajatus naisista viikinkisotureina sekä yllätti, että innosti minua. Halusin ehdottomasti ottaa tämän palan historiasta mukaan koruni sanomaan. Naiset ovat olleet aina vahvoja. Vahvuus vain ilmenee eri tavoin eri aikakausina. Voimanaisen tehtävänä on muistuttaa meitä naisten kyvykkyydestä tehdä samoja asioita kuin miehet tekevät. Nimesin korun aluksi Girl Poweriksi, koska halusin antaa korulle kontrastiksi kansainvälisen nimen. Myöhemmin tulin kuitenkin siihen tulokseen, että korun nimi voisi olla kuitenkin jokin helpommin lausuttava, ehkä myös helpommin lähestyttävä ainakin meille suomalaisille. Muutin korun nimeksi Voimanainen.

Minua kiehtoo ajatus siitä, että tuote voi olla enemmän kuin pelkkä tuote. Näen, että tuotteeseen liittyvä tarina luo tuotteelle sielun. Muotoilin Voimanaiselle tarinan, joka kertoo kantajalleen korun merkityksestä. Tarina tulee korun mukaan korurasiaan ja se on saatavilla myös englanninkielellä.

Voimanainen on omistettu kaikille tytöille ja naisille muistuttamaan meissä piilevistä muinaisten viikinkisoturinaisten voimasta!

Voimanainen

Kuvan nainen on 85-vuotias isoäitini Helvi ja hän on yksi tuntemistani vahvoista naisista, joka on tehnyt raskaita maatilan töitä nuoruudesta lähtien. Helvi on myös pitänyt aina punaisesta väristä vaatteissa. Halusinkin kuvata punaisen Voimanainen kaulakorun juuri hänen yllään.

Voimanainen korut naistenpäivän kunniaksi kampanjahinnoin verkkokaupassa vielä huomiseen 8.3 saakka!

Tästä pääset tutustumaan mallistoon: https://www.desantra.fi/tuotteet/voimanainen/

Iloista tulevaa naistenpäivää kaikille tämän päivän Viikinkinaisille!

GIRL POWER !!!

Terveisin Santra

Desantra