Tietosuojaseloste

Päivitetty 21.5.2019

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan henkilötietojen käsittelyä koskevat periaatteet. Selosteessa kuvataan

  • miten asiakkaiden henkilötietoja käsitellään
  • minkälaisia henkilötietoja asiakkaista voidaan kerätä
  • mihin tarkoituksiin asiakkaiden henkilötietoja voidaan käyttää
  • asiakkaan oikeuksia koskien kerättyjä henkilötietoja
  • tietoa verkkosivuston toiminnasta liittyen henkilötietojen suojaukseen (evästeet)

Rekisteriseloste

Tämä on Suomen Henkilötietolain (523/1999) 10 § sekä Euroopan yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteriseloste. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus informoida rekisteröityjen henkilötietojen käsittelystä sekä rekisteröidyn oikeuksista. Rekisteriseloste on laadittu 19.11.2019.

Rekisterinpitäjä

Desantra (Y-tunnus: 2961641-5)
Torvenlahdentie 41
88900 Kuhmo


Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa

Desantra / Santra Huotari
Torvenlahdentie 41
88900 Kuhmo
Puhelin: 0456320899
Sähköposti: santra.huotari@desantra.fi


Rekisterin nimi

Desantra Asiakas- ja markkinointirekisteri

Henkilötietojen käyttötarkoitus

Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen ja ennalta määriteltyjen tietojen perusteella. Asiakassuhteessa henkilötietoja kerätään tilaus- ja toimitusjärjestelyitä varten. Rekisteröidyn suostumuksella hänelle voidaan toimittaa markkinointiviestintää mm. uutiskirjeen muodossa.

Rekisterin tietosisältö

Desantran Asiakas- ja markkinointirekisteri sisältää seuraavat tiedot:

Yhteystiedot

  • Nimi ja/tai yritys
  • Osoitteet
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero

Asiakastiedot

  • Tiedot asiakkaan tilaamista tuotteista ja palveluista
  • Toimitukseen ja laskutukseen liittyvät tiedot

Säännönmukaiset tietolähteet

Asiakastiedot saadaan säännönmukaisesti rekisterinpitäjälle asiakkaan toimesta, esimerkiksi:

  • Asiakkaalta itseltään verkkolomakkeiden kautta Desantran verkkosivustolla osoitteessa https://www.desantra.fi
  • Asiakkaalta itseltään asiakassuhteen syntymiseen johtavissa tilanteissa

Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Tietoja ei ensisijaisesti luovuteta markkinointitarkoituksiin Desantran ulkopuolisille tahoille.

Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai EU:n talousalueen ulkopuolelle.

Henkilötietojen käsittelijät

Rekisterinpitäjä ja tämän työntekijät käsittelevät henkilötietoja. Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyillä henkilötietojen käsittelyn tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Käsittelyn kesto

Henkilötietoja käsitellään niin kauan kuin käsittelyn katsotaan aiheelliseksi. Käsittelyn kestossa rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoon toimitettavaa aineistoa vähintään 6 vuotta.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeuksia häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä. Oikeuksien käyttämisessä henkilön tulee ottaa yhteyttä rekisterinpitäjään.

Tarkastusoikeus

Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

Vastustamisoikeus

Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.

Suoramarkkinointikielto

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Poisto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa.

On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa.

Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Suostumuksen peruuttaminen

Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.

Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot: www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html


Uutiskirjeen rekisteriseloste

 

Yhteydenottolomakkeet

Yhteydenottolomake lähetetään Elementor Pro Form -lisäosan avulla. Tämä lisäosa ei tallenna mitään tietoja lähetetyistä lomakkeista esimerkiksi tietokantaan, vaan se lähettää sähköpostin täytetystä lomakkeesta osoitteeseen santra.huotari@desantra.fi. Kerättyä tietoa säilytetään kahden vuoden ajan asiakaspalvelua varten, mutta tietoa ei käytetä markkinointitarkoituksiin.


Evästeet

Tällä sivustolla käytetään eri evästeitä parantamaan käyttäjäkokemusta, kohdentamaan markkinointia sekä seuraamaan kävijäliikennettä.

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tilapäisesti käyttäjän kiintolevylle. Evästeitä käytetään lähes kaikilla verkkosivustoilla, eivätkä sivustot välttämättä toimi kunnolla ilman evästeitä.

Eväste sisältää satunnaisesti luodun yksilöivän tunnuksen, jonka avulla voimme tunnistaa tietokoneesi ja kerätä tietoa siitä, mitä sivuja ja toimintoja selaimellasi käytät. Evästeet eivät aiheuta tietoturvariskiä eivätkä voi vahingoittaa laitettasi.

Evästeiden estäminen ja poistaminen

Ohjelmat voivat tallentaa käyttäjän kovalevylle väliaikaisia ja/tai pysyviä evästeitä. Evästeet eivät ole välttämättömiä sivuston käytön kannalta, joten voit estää evästeiden käytön selaimesi asetusten avulla tai tyhjentää selaimesi jo tallentamat evästeet.

 

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.